Gyerekeknek · Varrott

Kis ház

Itt most kicsit szarka leszek. Ugyan is más munkájával is dicsekszem, mivel csak egy rész az amit én készítettem el.

Kezdjük az elején: adott a történetben 3 gyerkőc, és felhasználatlan babaholmi – esetünkben baba karám néven közismert. Így néz ki eredetileg (nem az én képem):

karm 4 elem

Az ok amiért nem tudtam a sajátomat fényképezni a következő: ennek a szerkezetnek az a szuper tulajdonsága, hogy több funkciós, és bővíthető. Darabokra lehet szedni, így a 4 oldalt akár külön-külön is felhasználhatom. Esetünkben az eleje a lépcsőnk aljára van felfogatva, míg a legkisebbünk is biztonsággal nem tudja használni. Így a mi karámunk csak 3 oldalból áll.
Járóka helyett vásároltuk, aztán végül lépcsőnél kötött ki. Összecsukható, így kevés helyet foglal.

Ahogy nőttek a gyerkőcök, egyre inkább előkerült a bujkálás,  és persze a bunker építés. Először a ruhaszárító alá másztak be előszeretettel, anya már annál kisebb örömére. Na jó, ha már- akkor legalább a száradó ruhák helyett kaptok plédet… Nem jó, mindig felborul… lecsúszik a pléd, sok helyet foglal kifelé, befelé viszont alig van. Ekkor jött a hatalmas felfedezés, előszedtem a karám maradék 3 oldalát, tessék ágytakaró/lepedő/pléd/ bármi ami beéri az egészet. Így módosult a funkció karámból bunkerré. Viszont még mindig nem tökéletes. Rengetegszer néztem, hogy a középen besüllyedő pléddel valamit csinálni kellene ami gyerek barát, és megtartja a plédet… Aztán a plédre is szükség lett volna, azt is helyettesíteni kell…
Szépen kiforrta magát az ötlet. Került a háztartásba varrógép, volt felhasználatlan anyag, és jött a következő ötlet, varrok rá “huzatot”… valahogy. Először csak körbe, szépen megkötőkkel, ha már anyukámtól tanultam a varrógépek használatát, akkor csináljunk valami hasznosat is.
Idő közben drága apukámmal is szóba került, milyen jó is lesz, de valamit a tetejével kezdeni kellene… Apukának jött, hogy csinál rá lécből tetőt, aztán arra is varrhatok huzatot. Így lett  végeredményben csapatmunka segítségével a babakarám maradványból, kisház/sátor … féleség. Nem mondom, hogy tökéletes… mármint a varrás része, de a gyerekeim élvezik, és nekem sem kell folyton nélkülöznöm a plédeket, vagy a panaszkodást hallgatnom, hogy már megint leesett. Amint a lépcsőre már nem kell az ajtós rész, azt is visszatesszük, így igazi ajtaja lehet a házikónknak. Nyáron pedig akár sátorként is használható… majd esetleg terítek alá egy plédet 😉

Íme néhány kép a kész műről:

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s