Anyák napja · dekoráció · Horgolás

Tulipán

Már korábban találkoztam csodaszép horgolt virágokkal képeken. Nagyon tetszettek, látszott rajtuk az aprólékos munka, hogy vékony fonalból készültek. Irigykedtem is lelkesen.
Bakancslistámnak már vége nincs, így csak gondoltam talán lesz egyszer alkalmam, hogy készítsek 1-2 szálat.

Aztán jött, közeledett szépen az anyák napja. Korábbi tervem az volt, hogy majd harisnyavirágot készítek. Ott legalább nem az egész szirmot kell szemenként létrehoznom, csak egy drótra ráhúzok egy színes harisnyadarabot és csókolom… pheeersze, megy ahogy azt Pistike elképzeli… jelene esetben anyukára módosítanám a nevet…
Szóval beletört a bicskám, annyira, hogy egyenlőre borítékban hever a történet, még majd barátkozunk kicsit, talán jövőre tudom is teljesíteni a tervemet. Így tehát maradt a horgolás.

Szóval kihasználtam, hogy egyébként is kikapcsolódás a ez a tevékenység, és így célt kapott a történet: anyák napjára horgolt tulipánokat fogok adni… anyukám már megkapta 🙂 örült neki 🙂

Adott volt a minta is,mert már korábban találkoztam vele. Különben ugyan ezt az elvet filc tulipánoknál is láttam. Ezt a formát elkészítik filcből, vatelinnel megtöltik, helyes kis virágok lettek belőle.

Gondoltam rá, hogy készítek fázis fotókat, de ezt már megtették helyettem oly sokan, a végén találtok majd linkeket ahol lehet böngészgetni az elkészítést illetően, és még videó is a segítségetekre lesz.

Alapanyagokat illetően feltúrtam fonalasomat és azt használtam amim volt: a virágok feje alize bella fonalakból, szám szerint a 619 korall és a 488 sárga. A korallt egy befejezésre váró ruhámhoz vettem, de az még ráér, a sárgát egy sapi miatt, de annak nem tetszett, tulipánként viszont nekem nagyon bejött. A levelekhez a táskámhoz használt himalaya everyday 70012-es zöld bizonyult tökéletesnek. Drótot a szárához is és a levelek közepébe is használtam, méghozzá (mint megtudtam) virágkötőknél használatost. Egy barkács multinál virágkötészeti kellékeknél találtam, kb. méteres darabok voltak zacskóba csomagolva. Ezen kívül vatelin a töméshez, és a szárát zöld kreppszalaggal tekertem körbe. Előbbi méter és rövid áru boltokban, utóbbi hobby boltban lehet beszerezni.

A virágfejek horgolásánál az utolsó sort más színre cseréltem, ezen kívül a leveleket ráöltöttem a szárra, mivel egyesével kerülnek ajándékozásra, hogy ne látszódjon a varrás ide is tekertem krepp szalagot. A virág fejéhez 2-es a levélhez 3-as horgolótűt használtam.

Íme néhány link ahol részletesebb leírásokat lehet találni:
Elsőként a HappyBerry oldalán található bejegyzést javaslom. Igaz regisztrálni kell, hogy az egészet lássuk, és nem is magyar, viszont én ezt használtam. Eléritek itt.
Videója a youtube csatornáján is fenn van, íme:

Másodikként pedig egy magyar nyelvű oldalon találkoztam ezzel a virággal itt. Részletesen megkapunk minden infót az elkészítéshez.

Én az elsőt használtam, és ilyen lett. Sok sikert!

Reklámok

Tulipán” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s