Gyöngyfűzés · Gyerekeknek

Süni gyöngyből

Első gyerkőccel közös gyöngyös alkotásunk egy nagyon egyszerű süni. A figurakészítés alapját tökéletesen meg tudjuk vele tanulni. Abszolút kezdőknek való, az 5 évesemmel el tudtuk készíteni. Nem szépítek kellett segítsem a kezét néhol, de a végére nagyon belejött például a gyöngyök felszedésébe.

Eléggé türelmetlen a lelkem, viszont alkotni szeret. Értem itt a rajzolás, színezés, gyurmázás bármilyen formáját. Sütésnél is lelkes résztvevő. Nem minden esetben viszi végig a történetet, de a kitartást is lehet gyakorolni. Esetünkben ez megtörtént. Többször kellett nyugtatni, mert felbosszantotta, hogy nem sikerült. Nagyon édesen tudja mondani: “Azt a kutya mindenit neki!” Majd rám szólt, hogy ne nevessem ki, mert nem szabad 😀

Gyöngyfűzés: damilt, drótot és cérnát használunk attól függően éppen mit szeretnénk készíteni. Minden esetben a gyöngyhöz megfelelő vastagságút válasszunk.

Mi most a drót mellett voksoltunk. Gondoltam csak könnyebb erre felfűzni egy picike gyöngyszemet mint a folyton elhajoló damilra, vagy a még kevésbé tartó cérnára. Figurák esetében egyébként sem használunk cérnát, inkább ékszereknél.

Szóval megvan a drót, és a gyöngy. A leírásnak megfelelő számú gyöngyöt felveszünk a drót egyik szárára, majd szemből beleszúrjuk a másik szárat, és addig húzzuk míg végig ér, közben ügyelve, hogy nagyjából egyforma maradjon a két szál. Ezután már könnyű dolgunk van, csak követni kell a leírást, elcsúszni nem nagyon lehet.

A minta amit mi most használtunk Valkó Andrea: Gyöngyvarázs I. – A gyöngyfűzés titkai című könyvből származik.

 

Gyerkőcömnek a szemből szúrás nem nagyon ment egyedül. Megtartottam neki a felszedett gyöngyöket, így már sikerült. Végül pedig büszke volt alkotására, én pedig a kitartására. Legalább fél órába telt míg elkészült a mű.
Gyerkőcöm választása a zöld-kék összeállítás. 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s