Édesség · Étel · Felhasználás · Receptek

Gyümölcs torta

Könnyű piskótás étel amit igazából bármikor készíthetünk. Személy szerint a friss gyümölcsöknek jobban híve vagyok. Mivel most érik szorgalmasan a málna, így fájt rá a fogam néhány napja.
Szeretném előre leszögezni: nem vagyok mestercukrász, és nem sütök túl gyakran, így a kinézetért elnézést kell kérnem 🙂

Mivel kertes házban lakunk van lehetőségünk az udvaron gyümölcsöt nevelni. Igaz pont a málnával nem sokat foglalkozunk, csak átjött a szomszédból. Két szélső gyerkőcöm igen szeretik ezt a gyümölcsöt. Egyik nap szépen kimentünk és megszedtünk egy tálkát, és nekiláttunk a sütésnek. Majd meglátogatott anya, és két torta lett belőle.
Persze az elsőnél mindent elrontottam amit csak el lehet: piskótát, pudingot, zselét… de finom lett 😀

Recept (nyomtatható rövid verzió itt ):

Hozzávalók:

·         4 tojás

·         6 kanál cukor

·         4 kanál liszt

·         Fél csomag sütőpor

·         1 csomag puding

·         3,5 dltej

·         Tetszés szerint gyümölcs (ehhez választjuk a pudingot is)

·         Tortazselé

Elkészítés:

Piskótát készítünk: a 4 tojást kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. Kanalanként hozzáadunk 4 csapott kanál cukrot, egyenként a sárgáját. Végül szintén kanalanként a lisztet és a sütőport ( itt már fakanalat, vagy kézi habverőt használunk, hogy laza maradjon). Kivajazott, sütőpapírral/alufóliával bélelt tepsiben kisütjük 170%C-ra előmelegített sütőben. Ha megsült a formával együtt fejjel lefelé hagyjuk hűlni.

Előkészítjük a gyümölcsöt.

Ezután elkészítjük a pudingot: a csomag pudingot a tejjel, és a 2 kanál cukorral elkészítjük a puding zacskóján szereplő utasítás szerint. (Dr. Oetker puding esetén kis tejjel, és egy kanál cukorral csomómentesre keverjük a pudingport. A másik kanál cukrot a maradék tejjel feltesszük forrni. Ha forr belekeverjük a pudingot, és addig főzzük míg nem sűrűsödik.) A kész pudingot a tortára öntjük és rárendezzük a gyümölcsöt.

Ha kihűlt, elkészítjük a zselét ( szintén a zacskón szereplő utasítás szerint), és a tortára öntjük. Ha megdermedt a zselé hidegen tálaljuk.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s