#CsKM

Ha csupán 5 kézimunkakelléket vihetnék magammal egy lakatlan szigetre… #cskm

Megérkezett a #cskm blogjáték következő témája. Mit ne mondjak elgondolkodtató.

Több szempontból is. Vegyük szépen sorra őket.

  1. Idő: Nem mindegy mennyi időre kerülünk erre a bizonyos lakatlan szigetre. Rövid ideig pihentető lehet egy kis csend, de van aki képes bezsongani tőle. Arról nem is beszélve, ha oda kerülök akkor már nem lesz lakatlan.
  2. Hogyan kerülök oda: sarkalatos része a dolognak. Mert egy spontán baleset folytán ilyen helyre kerülni nem szórakoztató. Itt már biztos nem a horgoláson/kötésen/akármin töröm a buksim, hanem a túlélésen. Ehhez pedig egy jó túlélőkés, és tűzgyújtó eszköz szükségeltetik, nem pedig kézimunka. Bár, a barkácsolás is lehet az. Sőt, a sütés-főzés is. Így az elfoglaltság a túléléshez szükséges eszközök előállítása, élelemszerzés témakörökben ki is merül.
  3. Na mennyire is lakatlan: itt kicsit vissza is tudok kanyarodni az előző pontra. Mert ha üdülés címen kerülök egy ilyen helyre mindjárt más fényt vet a történet.
  4. Egyben jön a következő pont is: egyedül, vagy társasággal kerülnék ide? Társaság címen szóba jöhet barát, család, vagy csak a párom… utóbbi esetben nem gondolnám, hogy részleteznem kellene, miért is hagynék otthon minden kézimunka kelléket 😉

Tételezzünk fel egy ideális esetet, amikor adott egy lakatlan sziget, ahol egyébként van egy kis házikó, teszem azt vízzel-villannyal, csak épp nem lakik benne senki. Oda beköltözhetek valamennyi időre.

  1. Ebben az esetben 1 kellék biztos a mobilom lenne. Igen lehet fújolni, csúnyán nézni stb. Aztán gondoljuk végig: se szeri, se száma a rengeteg alkalmazásnak amiket manapság fejlesztenek ezekre a kis cukiságokra. Így lehet benne rengeteg minta- amivel a papírokat ki is iktattam. Van is egy “sorszámoló” alkalmazás amibe egyből lehet a mintát tölteni, van benne egy kijelzőhöz igazodó cm! , természetesen a sorszámoló. Ott a fényképezőgép amire igen rá vagyok kapva újabban. Szóval 1 eszközt ki is lőttem.
  2. Többen már említettétek az ollót. Természetesen ezt én sem hagynám ki.  Nem is indokolnám, mindenhez kell olló.
  3. Maradok a horgoló tűnél. Mondjuk ebből persze egy készlet volna a legideálisabb. Mert tudjuk mindenhez éppen másik jó mint ami kéznél van.
  4. Varró tű is egy nélkülözhetetlen tétel.
  5. No és a fonalat ki ne hagyjuk.

Ezzel a horgolás témát ki is lőttem. Kötés esetén persze kötőtűre cserélődik  a dolog. Már hobbira más kellék lesz érvényben, így azt kell első sorban kitalálni vajon mit szeretnénk csinálni. Biztos, hogy az alapanyag a listában van. Akkor van gondban az ember lánya-fia, ha az alapanyag kifogy… De ha egy szigetcsoportot foglalnánk el, úgy gondolom mindenre találnánk megoldást.

Kifejezetten jó ötlet volt ezt a témát felhozni. Az utóbbi időben ugyan is egyre többet vágyom el  a világ zajától. Ne kelljen rohanni, csak leülni és élvezni az életet.

Valószínűleg a tél vége hangulat vehetett már elő. Már vágyom arra, hogy az udvaron üldögélve nézzem ahogy a gyerekeim törik magukat és egymást, sanyargatják vagy éppen túletetik a kutyát. Esetleg elgyomlálgatnék kicsit a kertben. Utóbbin mostanában kicsit többet forog a buksim: mit-hová fogunk majd ültetni, a kertben maradt zöldséget és zellert meg kellene óvni. És nincs valakinek ötlete, hogyan akadályozzam meg, hogy a paradicsom rövid időn belül kiégjen?

Nem haragszom meg ám egy függőágy+jó regény együttesért sem 😉

Ezeken felbuzdulva megyek is és horgolok még egy kicsit 😀

2888570_e8b40270c1df6dbb7affe0a2fa36eb8e_wm

 

A januári témában írt bejegyzésem: Legfrissebb tudományom #CsKM

A többiről pedig itt olvashottok a facen: Egészen Panka

Többiek írták:

Egésezn Panka

Francos tűk

Kézmíves portékák

Egy Hallássérült lány Blogja

Kavicscukor

… derék asszony…

Dorka

Dénes Viktória

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s